Zorgverzekering, overstappen of niet?

Met abonnementen heb je twee soorten klanten. De ene groep stapt ieder jaar over, om op die manier elk jaar geld te besparen en de andere groep blijft tot in den treuren bij dezelfde partij zitten uit loyaliteit of uit gemakzucht. Ik moet bekennen dat ik meer onder groep 2 val. Ik vind het altijd maar gedoe en als het goed is, dan is het toch goed? Ik ben vast niet de enige. Maar als ik het eerlijk moet toegeven is het meer een soort laksheid. Geen zin om dingen uit te zoeken, of ik stel het uit en vergeet het weer waardoor ik uiteindelijk te laat ben. Toch ben ik vorig jaar overgestapt naar een andere zorgverzekering en schrik niet, dat bespaarde mij 68 euro per maand! Dat is op jaarbasis 816 euro! Helaas gaat die vlieger dit jaar niet op, er zijn amper goedkopere verzekeringen voor ons. Wij gaan zelfs samen 40 euro meer betalen per maand.

Waar moet je op letten als je gaat overstappen?

Als je eraan zit te denken om voor een andere zorgverzekeraar te kiezen, moet je met verschillende dingen rekening houden. Je moet namelijk niet alleen kijken naar de goedkoopste verzekering. Je moet kiezen voor de verzekering die het meest bij jou past. Heb jij of iemand anders in jouw gezin veel zorg nodig? Dan is het verstandig om te kiezen voor een verzekeraar die de zorg (grotendeels) vergoed die jullie nodig hebben. Ook is het belangrijk om te kijken bij hoeveel ziekenhuizen de verzekeraar is aangesloten. Als ze geen contract hebben met het ziekenhuis bij jou in de buurt, worden de kosten niet vergoed als je toch naar dit ziekenhuis toe gaat. Dat kun je dus voorkomen als je je goed inleest.Hoe kun je het beste zorgverzekeringen vergelijken?

Je hoeft tegenwoordig gelukkig niet meer alle verzekeraars per stuk uit te pluizen, daar zijn handige websites voor. Een van die websites is Independer. Je voert al jouw gegevens in en die van je gezin en je kiest of je naast een basisverzekering ook aanvullende verzekeringen nodig hebt. Als je alles hebt ingevoerd, verschijnen alle verzekeringen op een rij. De goedkoopste staat bovenaan en het loopt verder in logische volgorde. Nu kun jij deze verzekeringen bekijken en voor jezelf bepalen hoe geschikt deze is voor jouw situatie. Er is bijvoorbeeld een percentage te zien van het aantal ziekenhuizen waar de verzekeraar is aangesloten.

Loont het altijd om over te stappen?

Nee, helaas niet. Zoals ik aan het begin van deze blog al vertelde loont het voor ons dit jaar niet om over te stappen. Dus wij blijven dit jaar zitten. Wij hebben dit jaar 816 euro bespaard door onze keuze om vorig jaar wel over te stappen. Dat is dus mooi meegenomen, het kan niet ieder jaar feest zijn. Naast je zorgverzekering raad ik je ook aan om je energiecontract onder de loep te nemen. Ook daarmee kan het lonen om over te stappen, maar het verschilt per situatie. Ons contract loopt toevallig volgende week af en wij hebben besloten om wel over te stappen, omdat wij een leverancier hebben gevonden die voor onze situatie voordeliger is.

Laat een reactie achter