Zolder opruimen

Ik kreeg de vraag of ik wilde helpen bij het leeghalen van de zolder. Haar partner had de wens om weer onder de zonnebank te kunnen, maar waar deze nu stond was het een opgave opzicht om op zijn leeftijd rare capriolen uit te halen om er uberhaupt te komen. Dus de zonnebank moest verplaatst worden.

We hebben de zolder in 4 hoeken verdeeld en per hoek gingen we aan de slag. Alle spullen hebben we weggehaald uit de hoek en teruggezet als het bewaar moest blijven. De man des huizes had zoveel computeronderdelen (muizen, toetsenborden), snoertjes, oude computers en schermen die bewaar moesten blijven want ja, misschien hebben wij of iemand anders die nog eens nodig. Spullen wat “antiek” is zijn, hebben we apart gezet. Met deze spullen gaan we naar een antiekwinkel om te kijken wat de waarde is hiervan en dan verkopen. Daarnaast was de zolder echt een wegzet zolder geworden. Oude kleding, spullen van hun kinderen van vroeger en lege dozen.

Samen hebben we de spullen door gelopen en bekeken. Kleding die niet meer paste, kapotte spullen en dingen die niet meer gewenst waren werden op de aanhangwagen gegooid. Aangezien wij tijdens de lockdown en in de kerstvakantie de zolder aanpakte waren alle kringloopwinkels ook dicht. Gelukkig hadden ze op de vuilnisbelt wel de juiste bakken beschikbaar zodat deze spullen een 2e leven zouden krijgen.

Uiteindelijk zijn er twee volle aanhangwagens afgevoerd. De klanten waren verbaasd dat er zoveel spullen op hun zolder stonden. En dat ze dingen bewaarde waarvan ze niet eens wisten dat dit er was.

Na dat de ene hoek klaar was hebben we de zonnebank verplaatst zodat de man des huizes nu er gebruik van kan maken. Alle hoeken op zolder hebben nu een eigen functie. Ene hoek met antiek achter de zonnebank, andere hoek voor de administratie welke nog bewaard moet blijven,  en de hoek met alle kerstspullen.

Zo is er nu overzicht van wat er allemaal op zolder staat. Is er weer ruimte en de lege kast kan nu gebruikt worden door hun kleindochter voor spullen te stallen voor haar uitzet. Want geschiedenis herhaalt zich. Hun dochter stalde ook haar uitzet bij haar oma boven. En hun kinderen hoeven straks niet de zolder op te ruimen mochten zij gaan verhuizen. Grootste gedeelte is al gedaan. Iedereen blij.

Wil je ook je zolder opruimen en hier tips/tricks bij of wil je het liever samen opruimen.
Neem dan contact op!

Liefs Danielle

fonQ.nl

Laat een reactie achter