opbergtips

Weinig ruimte? Met deze slimme opbergtips los je dit zo op

Een gebrek aan ruimte kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om het opbergen van al je spullen. Maar maak je geen zorgen! Met een beetje creativiteit en slimme organisatietechnieken kun je zelfs in de kleinste ruimtes voldoende opbergruimte creëren.
In deze blog delen we wat slimme opbergtips om het meeste uit je beperkte ruimte te halen. Lees dus snel verder en ontdek hoe je je spullen netjes en georganiseerd kunt houden, zelfs als je weinig ruimte hebt.
opbergtips

Maak gebruik van verticale ruimte

Wanneer je weinig vloeroppervlakte hebt, is het slim om de hoogte in te gaan. Maak gebruik van wandplanken, boekenplanken of hangende opbergzakken om je spullen op te bergen. Hierdoor creëer je extra ruimte en houd je toch je vloer vrij.

Kies voor multifunctionele meubels

Maximaliseer je opbergruimte door te investeren in meubels met ingebouwde opbergmogelijkheden. Denk aan een bed met lades eronder, een salontafel met verborgen opbergruimte of een bank met opklapbare zitting. Op deze manier combineer je functionaliteit met opslag en creëer je extra opbergruimte op een plaats waar toch al iets moet komen te staan.

Maak gebruik van de achterkant van de deur

De achterkant van de deur is vaak een vergeten opslagruimte. Hang haken, zakken of opbergrekken aan de deur om extra ruimte te creëren voor bijvoorbeeld schoenen, handdoeken, sieraden, kruidenpotjes of schoonmaakbenodigdheden.

Gebruik vacuümzakken voor seizoenskleding

Seizoenskleding neemt vaak veel ruimte in beslag. Bespaar ruimte door je kleding in vacuümzakken te verpakken. Deze zakken zuigen de lucht eruit, waardoor je kleding compacter wordt en je meer ruimte overhoudt voor andere spullen. Zeker als het om kleding gaat die je een heel seizoen niet nodig zult hebben, is dit de perfecte manier om ruimte te besparen.

Maak gebruik van opbergboxen

Opbergboxen zijn ideaal om spullen georganiseerd te houden. Label de dozen, zodat je gemakkelijk kunt zien wat erin zit en stapel ze vervolgens op elkaar. Door deze methode te gebruiken, maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt.

Optimaliseer je kledingkast

Een slimme organisatie van je kledingkast kan veel ruimte besparen. Investeer in ruimtebesparende hangers, zoals fluwelen hangers, die extra dun zijn, of hangers waar je meerdere kledingstukken op kwijt kunt. Hang lange en korte kledingstukken bij elkaar, zodat je onder de kortere kledingstukken weer ruimte overhoudt om bijvoorbeeld opbergboxen te plaatsen.

Gebruik de ruimte onder je bed

De ruimte onder je bed gebruik je vaak niet. Gebruik deze ruimte om opbergdozen te plaatsen voor seizoen items, schoenen of beddengoed. Als je geen opbergdozen wilt gebruiken, kun je ook kiezen voor een bed met ingebouwde lades, dat zorgt voor een hoop extra opbergruimte, en ziet er toch heel netjes uit.

Gebruik de ruimte bovenop kasten en meubels

Vaak blijft de ruimte bovenop kasten en meubels ook onbenut. Maak gebruik van deze ruimte door decoratieve manden of dozen te plaatsen. Hierin kun je seizoensdecoraties, extra beddengoed of andere items die je niet zo vaak nodig hebt bewaren. Zorg ervoor dat de manden of dozen goed passen bij je interieur, zodat het er niet rommelig uitziet, maar eerder een decoratieve toevoeging is aan de kamer.

Maak gebruik van magnetische oppervlakken

Als je weinig ruimte hebt kan het handig zijn om magnetische oppervlakken te gebruiken. Monteer metalen platen of magnetische strips aan de muur of aan de binnenkant van kastdeuren. Hierop kun je metalen voorwerpen zoals keukengerei, messen, sleutels of zelfs make-up en haarspeldjes bevestigen. Dit bespaart niet alleen ruimte in laden en kasten, maar is ook nog eens heel overzichtelijk.

Extra tip: gebruik transparante opbergbakken

Door transparante opbergbakken te gebruiken, kun je gemakkelijk zien wat erin zit zonder alles te hoeven openen. Dit bespaart tijd en voorkomt dat je de hele kamer overhoop haalt op zoek naar een specifiek item.
Hoewel het hebben van beperkte ruimte een uitdaging kan zijn, is het zeker niet onmogelijk om alles georganiseerd en netjes te houden. Met behulp van deze opbergtips kun je slim gebruik maken van de ruimte die je hebt en al je spullen geordend houden. Met een beetje creativiteit kun je de opbergruimte die je hebt flink vergroten, zelfs in de kleinste ruimtes. Dus ga aan de slag en geniet van een opgeruimde en georganiseerde woning!
Wil je je badkamer aanpakken? Dan is deze badkamer cursus iets voor jou. Of een van de andere online cursussen om een specifieke ruimte aan te pakken.

Geschreven door Lydia

Lydia is makelaar én tekstschrijver en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen, met als doel het behalen van Financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen!

Disclaimer

In dit artikel kunnen affiliate-links staan. Koop jij iets via zo’n link, krijgt 1671 Finance & Organize wellicht een vergoeding. Jij betaalt niets extra.

Laat een reactie achter