Maakt geld gelukkig

Wat betekent geld voor jou? Maakt geld gelukkig of niet?

Geld is een veelbesproken onderwerp, maar er heerst ook een beetje een taboe op. Want waarom willen mensen veel geld hebben? Gezondheid is toch veel belangrijker? Nou, lieve mensen. Geld maakt wel degelijk gelukkig. Of in ieder geval: geen geld hebben maakt ongelukkig. Hieronder zal ik dat verder toelichten.

We hebben geld nodig om te leven

Of je het nu leuk vindt of niet, we hebben geld nodig om te kunnen leven. Je kunt namelijk geen eten kopen als je geen geld hebt. Of in een huis wonen, leuke dingen doen, you name it. Je hebt geld nodig om aan je eerste levensbehoeften te voldoen. Daarnaast wil je vast ook weleens een leuk uitje ondernemen met je gezin, toch?

 

 

 

Wist je dat je ook goede dingen voor de wereld kan doen als je geld hebt? Je kunt bijvoorbeeld een deel van jouw inkomsten doneren aan goede doelen. Doelen die jou aan het hart gaan. Ik geef bijvoorbeeld weleens aan doelen die betrekking hebben tot dieren. Je kunt geen goede doelen steunen als je geen geld hebt.

Met geld maak je een mooiere wereld. Twijfel je nu nog steeds of geld gelukkig maakt?

Daarnaast is dit echt iets waar ik in geloof: mensen die goed zijn, gaan hele goede dingen met geld doen. Geld versterkt namelijk je persoonlijkheid.

Het is niet of – of, maar en – en

Veel mensen hebben belemmerende overtuigingen rondom geld. Ze zeggen: ik ben liever gezond dan dat ik veel geld heb. Maar waarom? Je kunt toch ook gezond zijn én veel geld hebben? Het is zo zonde om met die belemmerende overtuigingen rond te lopen, het zorgt er namelijk niet voor dat jij al je potentie inzet.

Onbewust zul je al het geld gaan afstoten, want je denkt dat je door geld ellende krijgt. Dat is zo zonde! Probeer echt in de en – en sfeer te komen in plaats van de of – of.

Wat zou jij doen als je veel geld zou hebben?

Beeld je eens in dat je veel geld hebt. Wat zou jij hiermee doen? Zou je de wereld een beetje mooier maken door goede doelen te steunen? Zou je jouw kinderen de beste studies aanbieden?

Ik vind zelf goede doelen voor zielige dieren belangrijk om te steunen. En mijn doel voor later als ik rijk ben 😉 is dat ik de kinderen van arme gezinnen mee neem uit shoppen als ze jarig zijn. Het lijkt mij fantastisch om deze kinderen een nieuwe outfit te kunnen geven.

Wat kun jij nu al doen?

Je kunt je nu vooral bezig houden met jouw mindset. Hoe kijk je tegen geld aan? Heb je belemmerende overtuigingen of valt het bij jou mee? Als je dit helder hebt, kun je gericht aan de slag. De eerste stap is anders naar geld gaan kijken. Houd in gedachten welke mooie dingen je ermee kunt doen. En nog een tip: zoek een leuke sidehustle om extra geld mee te verdienen én voldoening te krijgen.

Over Tiffany

Deze blog is geschreven door Tiffany. Tiffany is 32, getrouwd en heeft 2 kinderen. Zij werkt in de ouderenzorg als coördinator en daarnaast heeft zij haar eigen bedrijf. Ze heeft allerlei sidehustles, zoals freelance tekstschrijver, VA en host een mastermind over sidehustles en ondernemen. Je kunt haar volgen op Instagram of haar website.

Disclaimer

In dit artikel kunnen affiliate links staan. Hierover ontvangt 1671 Finance & Organize wellicht een vergoeding. Jij betaalt niets extra.

Laat een reactie achter