Voor wie is het nabestaandendossier?

Voor wie is het nabestaandendossier?

Recentelijk sprak ik iemand over mijn nabestaandendossier. Haar vraag was voor wie het nu precies was. Alleen oudere of ook jonge mensen, mensen die ziek zijn of nog gezond. Mijn antwoord is altijd voor mensen jong en oud. Want iedereen heeft nabestaanden. Het dossier is er om hen die je achter laat te helpen met antwoorden. Niet alleen over je uitvaart, maar ook alles wat komt kijken bij het afhandelen van je (financiële) administratie.

Heb jij wel eens nagedacht dat als jouw ouders komen te overlijden. Weet jij wat voor uitvaart zij willen, maar ook waar je antwoorden kan vinden op wie moet je een rouwkaart sturen, waar vind je gegevens omtrent hun vaste lasten, de bankzaken, leningen en pensioen, maar ook andere wachtwoorden van hun social media, klantgegevens en lidmaatschappen.

Waar in huis vind je de antwoorden als het bij een van je kinderen is, of een ander familielid. Het rond snuffelen naar antwoorden zorgt ook voor een naar of raar gevoel. Want je snuffelt tussen de spullen van andere. Mensen vergeten ook vaak dingen op te zeggen zoals de social mediakanalen. Niets is erger dan dat je facebook vrienden een melding krijgen dat je jarig bent, terwijl je al niet meer bent.

Door het nabestaandendossier per persoon in te vullen zorgt ervoor dat je nabestaanden snel alle informatie en antwoorden heeft die zij nodig hebben. Direct na je overlijden, maar ook daarna.

Als je het nabestaandendossier hebt aangeschaft hoef je deze natuurlijk niet meteen in te vullen. Lees het door, en denk erover na. Hoe zie jij het voor je. Het is een persoonlijk dossier waar jij jou wensen en gegevens kunt invullen. Hoe jij dingen voor je ziet en graag zou willen. Je kunt ook n.a.v. je wensen kijken of je dus voldoende bent verzekerd voor zo’n uitvaart. Misschien moet je je verzekering verhogen.

Neem jij je nabestaanden de zorg uit handen, zodat zij zich kunnen richten op het verwerken van je verlies?  Hier kan je het nabestaandendossier bestellen.

Laat een reactie achter