Stressvrij december in: 5 redenen om nú al je Sint- en Kerstinkopen te doen

Het lijkt nog ver weg, maar met de pepernoten al in de winkel en nu het steeds vroeger donker wordt komt de decembermaand steeds dichterbij. Een dure maand voor veel gezinnen, en nu ook de energieprijzen en boodschappenkosten stijgen is dit hét moment om ervoor te zorgen dat deze feestelijke maand niet jouw financiële ondergang betekent.

Door nu al te beginnen met je voorbereidingen en inkopen, kun je niet alleen geld besparen, maar ook zorgen dat december een maand is om zonder stress van te kunnen genieten. Nog niet overtuigd om nu al te beginnen? Hier volgen 5 redenen waarom je nú al moet beginnen met je Sint- en Kerstinkopen.

Het scheelt veel stress
Je kent het vast; je denkt klaar te zijn, maar op het laatste moment blijk je toch nog een kadootje vergeten, of heb je de boodschappen voor het dessert over het hoofd gezien. Door nu al te beginnen met je inkopen te doen en te plannen wat er allemaal moet gebeuren, heb je ruim de tijd en voorkom je dat je op het laatste moment nog dingen moet kopen of regelen.

Je vermijdt de drukte
Als je nu al zorgt dat je zoveel mogelijk van je inkopen doet, kun je dat doen terwijl het nog lekker rustig is in de winkels. De meeste mensen beginnen pas later, waardoor het met name in de weekenden voor de feestdagen ontzettend druk is in de stad en in de supermarkten. En ook als je online bestelt zul je de drukte later in het jaar merken. Het duurt tegen het einde van het jaar een stuk langer voordat pakketjes bezorgd worden, omdat ook de pakketdiensten overuren draaien. Begin dus lekker op tijd, zodat je in alle rust kunt shoppen.

Alles is nog voorradig
Als je er vroeg bij bent, is alles nog voldoende op voorraad. Zowel in de fysieke winkels als online is alles nu nog volop verkrijgbaar. Terwijl populair speelgoed bijvoorbeeld vaak uitverkocht raakt als de feestdagen naderen. Door op tijd je inkopen te doen, voorkom je teleurstelling en heb je wellicht nog de mogelijkheid om uit te wijken naar een andere winkel of de producten te laten bestellen. Dit zorgt voor minder stress en méér blije gezichten.

Het scheelt veel geld
Het klinkt misschien onlogisch of oneerlijk, maar veel producten worden duurder naar mate de feestdagen dichterbij komen. En dit geldt dan voornamelijk voor items zoals speelgoed en geurtjes. Alles wat veel cadeau gegeven wordt dus. Sommige producten zijn nu wel 20% goedkoper dan vlak voor Sinterklaas of Kerst. Reden genoeg dus om nu al zoveel mogelijk te kopen, zodat je minder geld kwijt bent aan dezelfde cadeaus. Ze kun je uitkomen met een lager budget, óf wat meer cadeautjes inslaan natuurlijk.

Je kunt de kosten spreiden
Door op tijd te beginnen met het doen van je Sint- en Kerstinkopen, kun je de hoge kosten van de decembermaand wat spreiden. Je merkt het veel minder hard in je portemonnee als je de kosten uitsmeert over drie maanden, in plaats van dat je alles in december uitgeeft. Zo is die dure feestmaand voor veel gezinnen een stuk beter te behappen, wat voor een hoop financiële rust kan zorgen.

Bonustip: begin volgend jaar nóg eerder!
Wil je nog meer geld besparen op je Sint- en Kerstinkopen? Begin volgend jaar dan nog wat eerder. Veel mensen zijn er in de zomer helemaal nog niet mee bezig, maar juist dan is het hét moment om alvast inkopen te doen voor de feestdagen. Veel winkels houden namelijk rond de zomervakantie een uitverkoop. Op dat moment kun je een hoop speelgoed en kleding voor de helft van de prijs kopen. Het ideale moment dus om alvast wat in te slaan!

Geschreven door Lydia

Laat een reactie achter