cadeaus minima

Stichting Voor de minima: hoe zij zich inzetten voor de feestdagen

December, de maand van fonkelende lichtjes, knapperende haardvuren en feestelijke gezelligheid. Er zijn echter een hoop gezinnen die worstelen met financiële beperkingen, en voor wie de feestdagen eerder een bron van stress dan van vreugde en geluk kunnen zijn. Maar er schijnteen lichtje in deze duisternis: de Stichting voor de Minima. Deze organisatie zet zich het hele jaar door met hart en ziel in voor gezinnen die het minder breed hebben en met de feestdagen doen zij daar nog een schepje bovenop.

Kerstpakkettenactie

De kerstpakkettenactie van de stichting is een waar symbool van gemeenschapszin en solidariteit. Deze actie is veel meer dan alleen het voorzien in de materiële behoeften van gezinnen in nood. Het is ook een uiting van medeleven, een boodschap aan degenen die het financieel zwaar hebben dat ze er niet alleen voor staan en dat er aan hen wordt gedacht. Gezamenlijke inzamelingsacties brengen mensen van verschillende achtergronden samen om niet alleen lekkere dingen en andere nuttige spullen te verzamelen, maar ook voor een gevoel van warmte en verbondenheid, dat de ware geest van de feestdagen weerspiegelt.

De Stichting Voor de minima wil niet slechts in de praktische behoeften voorzien, maar ook laten zien dat de gemeenschap om de armere gezinnen geeft. Want de feestdagen zouden voor iedereen een tijd van vreugde moeten zijn, ongeacht hun financiële situatie. Deze actie is dan ook veel meer dan een goed doel. Het is namelijk ook een krachtige boodschap van saamhorigheid vanuit alle betrokkenen.

De kerstpakketten zelf zijn meer dan alleen een verzameling goederen. Ze worden met veel zorg en liefde samengesteld. Ze bevatten niet alleen voedsel en benodigdheden, maar ook de boodschap dat er mensen zijn die klaarstaan voor de minima, om hen te helpen en te ondersteunen. Deze insteek maakt de Stichting Voor de minima uniek en anders dan andere stichtingen.

Sinterklaas voor ieder kind

Naast de kerstpakkettenactie legt de stichting een bijzondere nadruk op het vieren van Sinterklaas voor kinderen in financieel kwetsbare gezinnen. Terwijl voor veel kinderen Sinterklaas een tijd van overvloed, lekkernijen en cadeautjes is, kan het voor andere kinderen een hele vervelende periode zijn. Zij vragen zich af waarom zij niets of veel minder krijgen dan hun klasgenootjes en hun ouders vragen zich af hoe ze deze feestelijke traditie toch een beetje voor hun kinderen kunnen vieren.

De Stichting voor de minima helpt hierbij met speciale Sinterklaasvieringen en uitdeelacties, waardoor ook kinderen uit armere gezinnen de kans krijgen het Sinterklaasfeest te vieren en om ervoor te zorgen dat alle kinderen een cadeautje krijgen met Sinterklaas. Want het lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor heel veel gezinnen is het dat helemaal niet. Op facebook is er een pagina van stichting voor de minima. Zij zetten zich in met de feestdagen.  Mocht je voor Sinterklaas, Kerstman of gewoon iets willen doneren, dan zijn er ook special pagina’s.  Superleuk om ook aan die kant van de stichting te staan.

Zonder vrijwilligers geen stichting

Een cruciaal onderdeel van het succes van de Stichting oor de minima is de actieve betrokkenheid van de vele vrijwilligers. Zij zijn de drijvende kracht achter de organisatie en tonen aan dat echte rijkdom niet alleen te vinden is in materiële welvaart, maar ook in de tijd en energie die mensen bereid zijn te investeren om anderen te helpen. Van het verzamelen en inpakken van cadeautjes tot het verspreiden van kerstpakketten, vrijwilligers vormen het kloppende hart van de Stichting Voor de minima, en hun toewijding straalt door in elk aspect van de hulpverlening.

Dus mocht je voor Sinterklaas, Kerst of gewoon iets willen doneren, dan zijn er ook special pagina’s.  Superleuk om ook aan die kant van de stichting te staan. Want dit kun je alleen of met iemand anders vanuit je eigen huis regelen.
Secret Santa Kerstpakketten (VDM editie) (Jaarlijkse kerstpakkettenactie)
Vervullen van wensen (VDM editie)
Levensmiddelen hulpvraag (VDM editie)
Moestuin project Voor de minima

De Stichting Voor de minima is veel meer dan een organisatie; het is een stichting die wil laten zien dat mensen die het minder hebben er zeker niet alleen voor staan en dat de maatschappij klaar staat om hen te helpen. Zeker als het om de feestdagen gaat, is de boodschap dat ze niemand in de kou laten staan en dat iedereen zonder zorgen van deze periode moet kunnen genieten en een extraatje verdient.

Ben je benieuwd wat er door Stichting Voor de minima allemaal georganiseerd wordt rond de feestdagen? Hier vind je welke activiteiten er door het hele land georganiseerd worden om gezinnen die het minder hebben bij te staan in deze periode.

 In dit artikel kunnen affiliate-links staan.
Geschreven door Lydia

Laat een reactie achter