Spullen weggooien zonder spijt

Er zijn altijd spullen in je woning die je zonder spijt gevoel kunt weggooien. Dat is natuurlijk naast de kapotte en incomplete spullen.  Hieronder een aantal items die je weg kunt gooien zonder spijt van te hebben. 

Handleidingen.

Bij ieder apparaat krijg je een handleiding in diverse talen.  Mocht je een nieuw apparaat kopen, surf op internet en zoek de digitale handleiding. Maak een aparte map aan op je pc en download de handleiding. Zo heb je alle handleidingen op je pc en kan je die stapel handleidingen bij oud papier gooien. 

Kleding

Kleding die je niet meer draagt. Kleding die je niet meer past omdat deze te groot of te klein is. Kleding die je minimaal een jaar niet gedragen hebt, kun je ook zonder spijt wegdoen. Kapotte zou ik persoonlijk weggooien, en wat nog gedragen kan worden door anderen zou ik schenken aan een goed doel, bijvoorbeeld de kledingbank. Doordat je minder kleding in je kast hebt, heb je meer overzicht in de kleding die je wel hebt.  Kleding, schoenen en tassen zijn ook altijd te verkopen op Vinted.  Hier verkoop ik ook mijn eigen spullen. Zo verdien je ook nog iets bij. Tassen

Oude tassen en portemonnees als deze alleen achter je deur hangt, of in een kast liggen te verstoffen, weet je zeker dat deze ook niet meer gebruikt gaan worden. Was het een duur item en nog in goede staat en wil je hem niet bij de kledingbank achterlaten, maak er dan een foto van en post het op Vinted of Marktplaats.  Maak wel met jezelf de afspraak: mocht het niet binnen twee weken verkocht zijn, breng het dan alsnog naar de kledingbank. 

Cosmeticaproducten

Op iedere verpakking van cosmetica staat een houdbaarheidsdatum. Parfums gaan bijvoorbeeld sterker ruiken na die periode.  Ga je lade doorheen en bekijk de houdbaarheidsdatum. Heb je ze al langere tijd niet gebruikt, en is het open, gooi het dan gewoon weg.  Door het gebruik van oud make-up is de kans op ontstekingen en geïrriteerde huid erg groot. Op ieder make-up staat vermeld hoe lang na openen je het product kunt gebruiken.  Heb je nog producten die nooit gebruikt zijn, geef ze dan aan iemand die ze wel gaat gebruiken.  Zo ruimt het bij jou weer op in de lade.

Oude tijdschriften

Oude tijdschriften die je al gelezen hebt zijn ook items die je zonder spijt weg kunt doen.
Misschien wil een vriendin, zus of buurvrouw deze wel lezen. Zo maak je anderen er blij mee en ruimt het bij jou op.  Mochten de tijdschriften nooit gelezen zijn en je hebt hier een abonnement op. Dan is het ook verstandig om je abonnement op te zeggen. Scheelt ook weer geld. 

Wat gooi jij nog meer weg zonder spijt? Laat een reactie achter