Organisaties die hulp bieden aan de minima

Door alle stijgende kosten komen er steeds met huishoudens in de knoei op financieel gebied. Steeds meer mensen staan in de rij voor de voedselbank, omdat zij maandelijks niet meer kunnen rondkomen. Dit is natuurlijk echt verschrikkelijk, maar gelukkig zijn er een aantal organisaties die hulp bieden aan deze huishoudens. Er zijn ook organisaties die zich inzetten voor kinderen van arme gezinnen. Helaas is niet iedereen op de hoogte van deze stichtingen. Welke organisaties hulp bieden aan de minima kun je hieronder lezen.

Vergoedingen door de gemeente

Veel gemeenten in Nederland bieden hulp aan arme gezinnen. Zij kunnen je bijvoorbeeld aanmelden bij de voedselbank. Daarnaast bieden zij ook hulp aan ouders die geen geld hebben voor zwemles of wanneer het kind een laptop nodig heeft voor school. Het verschilt per gemeente welke hulp zij aanbieden, dus het is verstandig om uit te zoeken welke tegemoetkomingen je kunt krijgen. Je hoeft je niet te schamen als jij hulp moet vragen, er kampen veel gezinnen in Nederland met financiële problemen. Deze regelingen zijn er niet voor niets!

Sam&

Als ouder zijnde heb je veel kosten rondom je kinderen. Denk aan schoolspullen, zwemles, kinderfeestjes of gewoon zomaar een leuk uitje… helaas is dat niet voor ieder gezin te betalen. Bij Sam& kun je een aanvraag doen als jouw kind opgroeit in zo’n situatie. Sam& zorgt er dan voor dat je dat je bij de juiste organisaties terecht komt. Naast deze belangrijke zaken worden er veel leuke tips rondom activiteiten in en buiten het huis gedeeld. Een aanrader dus om naar samenvoorallekinderen.nl te gaan.

Stichting dierenvoedselbank

Wist je dat er speciale voedselbanken voor dieren bestaan? Mensen die een huisdier hebben, maar het voer van hun dieren niet meer kunnen betalen kunnen hier aankloppen. Waar deze dierenvoedselbanken zitten, kun je vinden via huisdierenwelzijn.nl/voedselbanken. Niet alleen voeding, maar ook andere dieren benodigdheden kun je hier krijgen als minima.

Kledingbanken in Nederland

In Nederland kun je -als je geen geld hebt om kleding voor jezelf of voor je kinderen te kopen- terecht bij de kledingbank. Je kunt niet zomaar bij de kledingbank aankloppen, je hebt hiervoor namelijk een doorverwijzing nodig. Je kunt onder andere via het Leger Des Heils, de Voedselbank of via jouw gemeente een doorverwijzing krijgen.

Stichting Jarige Job

Is er geen geld om de verjaardag van jouw kind te vieren? Meld je dan aan bij stichting Jarige Job. Zij stellen verjaardag boxen ter waarde van €35,- beschikbaar voor jouw kind. Hierin zit alles om de verjaardag van jouw kind te vieren, zowel voor thuis als op school.

Wie kunnen er een aanvraag doen bij dit soort organisaties en stichtingen?

Niet iedereen kan gebruik maken van stichtingen die hulp bieden aan de minima, daar zijn namelijk regels aan verbonden. In deze gevallen mag je een aanvraag doen:

  • Mensen met een (bijstands) uitkering.
  • ZZP’ers met weinig werk.
  • Werkende mensen (ouders) met een laag inkomen.
  • Mensen met schulden.

In veel gemeenten zit een maatschappelijk loket waar je je kunt melden als je in financiële problemen bent gekomen. Zij gaan dan samen met jou kijken wat jouw inkomsten zijn en waar je allemaal aanspraak op kunt maken. Voor ouders is dit namelijk anders dan voor mensen die geen kinderen hebben. Voor sommige stichtingen heb je een doorverwijzing nodig, deze kan de gemeente je verstrekken. Vind je het spannend om hulp te vragen? Dit is niet nodig, deze instanties zijn erin gespecialiseerd en zij krijgen vaker mensen over de vloer dit hulp nodig hebben. Deze hulp kan ervoor zorgen dat jouw leven en dat van je kinderen weer een stukje zorgelozer wordt.

Geschreven door Geldkwebbel.

1 reactie

  1. Sporten met een klein budget op juni 8, 2023 om 10:44 am

    […] af? Ik weet dat de kosten van fitness een grote barrière kunnen zijn voor veel mensen (vooral voor minima), maar hier is de waarheid: je hebt geen groot budget nodig om een gezonde levensstijl te leiden. […]

Laat een reactie achter