Nadeel van vakantie

Als je terugkom van een heerlijke vakantie is het enige nadeel altijd weer de was. Ondanks dat wij op de camping ook vaak een keer naar de wasserette gaan. Maar met een aantal slimme tips ben je hier zo door heen.

 • Sorteren: Zodra ik thuiskom sorteer ik alle was en gooi ze in diverse wasmanden of diverse stapels. De kinderen legen hun eigen koffer beneden bij de wasmachine en leggen het op de juiste stapel. Voordele van stapels is, dat als je ergens anders mee bezig bent, dan kan iemand anders van je gezin ook de was in de wasmachine stoppen. Ik sorteer het op deze groepen:
  • Handdoeken/ondergoed bij elkaar
  • Diverse kleding (wit, donker of gekleurd)
  • Badlakens
  • Zwemkleding
 • Ik begin vaak met kleding die niet in de droger kan. Dan heeft dit namelijk genoeg tijd om te drogen.
 • Bekijk of de kleding alleen wilt spoelen (of een kort programma) of echt uitgebreid. Hoe langer het programma hoe minder je kunt wassen op een dag.
 • Als de koffers helemaal leeg zijn, worden deze meteen weer opgeborgen voor de volgende keer.
 • Heb je een droger, maak hier dan gebruik van. Handdoeken, ondergoed, badlakens en beddengoed gooi ik in de droger. Scheelt ophangen en wachten tot het droog is.
 • Zodra de was in de droger droog is, vouw ik dit meteen op. En stop het in de kast, of als het in de caravan moet, meteen in de caravan.
 • Alles wat droog is vouw ik meteen op en sorteer het. Is het kleding van mij, mijn man of de meiden. De meiden pakken zelf hun kleding uit de wasmand en ruimen het in hun kast op. Ik weet op slot niet meer wat van wie is. En zij hebben de leeftijd dat zij dat zelf ook kunnen doen. Kan ik weer iets anders doen.

Laat dus niet je was een tijdje in je koffer liggen en wachten tot je zin hebt om je koffer uit te pakken.
Vooral al zit er natte zwemkleding tussen, dit gaat op slot niet fris ruiken.  Hoe sneller je je was sorteer, was, droogt en opvouwt hoe beter.

Wil je meer structuur en routine in je was dan is de online cursus De was wel een hele goede tip. Of neem een kijkje hier op de site www.1671.nl.

Liefs Daniëlle

Laat een reactie achter