dossier leeftijdgebonden

Is het nabestaandendossier leeftijdsgebonden?

Recentelijk sprak ik iemand over het nabestaandendossier. Zij vroeg wat is de leeftijd voor iemand om het dossier in te vullen. Voor wie is het bestemd?  Alleen oude mensen of zieke mensen? Nee voor iedereen.  Jong en oud.

De dood is niet een onderwerp waar je graag over praat. Rust soms nog wel een taboe op. Als je ouder wordt laat je wel weten vaak goh ik wil dit of dat liedje later op mijn uitvaart. Maar stel jezelf de vraag. Weet jij wat je ouders willen voor soort uitvaart, weet jij alles te vinden en hun wensen die je nodig hebt voor het afwikkelen van hun administratie?

Maar vooral ook weten jouw kinderen wat jij wilt, of weet jij wat je zoon of dochter wenst op hun uitvaart. Want ondanks dat wij hopen dat het in de juiste volgorde gaat (eerst ouders, dan jij en dan je kinderen en dan pas kleinkinderen) gaat dat niet overal zo.
Rouwboeket.nl - Algemene banners
Soms lees je ook in de krant door een noodlottig ongeval overleden. Tja weten deze nabestaanden dan wat je overledenen wenst. Het lijkt mij ook zelf een fijn idee voor jezelf zodat je weet dat je je nabestaanden niet opzadelt met vragen waar zij het antwoord niet op weten. En als ze het moeten regelen met meerdere mensen is het fijn als het op papier staat, zodat niemand op opmerking krijgt dat zijn/haar zin doordrukt. Want de meeste ruzies ontstaan ook vaak na een overlijden.

Door het invullen van het nabestaandendossier voorkomt u dus dat uw naasten moeten gokken op de antwoorden, weet u met een gerust hart dat u hen veel werk en zoek werk bespaard. Laat aan iemand weten dat u uw eigen dossier al ingevuld heeft.

Nabestaandendossier kunt u hier kopen.

U kunt ook altijd een dossier aanschaffen voor een ander.
Wenst u er meer dan twee aan te schaffen klik dan hier voor een passende offerte.

In dit artikel kunnen affiliate links staan. Hierover ontvangt 1671 Finance & Organize wellicht een vergoeding. Jij betaalt niets extra.

1 reactie

  1. […] Alleen oudere of ook jonge mensen, mensen die ziek zijn of nog gezond. Mijn antwoord is altijd voor mensen jong en oud. Want iedereen heeft nabestaanden. Het dossier is er om hen die je achter laat te […]

Laat een reactie achter