Mijn dochter is weer iets kwijt zoeken missen opruimen organize

Mijn dochter is weer iets kwijt.

Kinderen raken vaak dingen kwijt of ze zijn het achteraf gewoon vergeten. Maar het zinnetje Mama, weet jij waar dit is? Mama, waar heb jij dat neergelegd? Komt hier in huis vaak voor. 

Dochterlief heeft al diverse magneet plekken in haar kamer bekeken, lades op getrokken zowel in haar slaapkamer als hier beneden. Maar zonder resultaat.

Ik geef haar altijd aan dat de reden dat zij het niet vinden kan is omdat zij het niet op een logische plek opgeruimd heeft. Want als je zorgt dat alle spullen bij elkaar liggen wat bij elkaar hoort, dan kun je ze makkelijker vinden. Als voorbeeld: alle kerstspullen van mij liggen allemaal achter een luik. Dus ik weet als het eind november/begin december waar ik moet zijn en hoef ik niet als een dwaas mijn huis en schuur te zoeken. Systeem is belangrijk

Het is gewoon belangrijk dat je spullen in je woning ook een vaste plek gaat geven. Zo voorkom je dat je iets nieuws koopt terwijl je het al in huis hebt. Klanten toveren overal pennen, scharen en waxinelichtjes vandaan. Maar ook op de vreemdste plekken. Dit is natuurlijk zonde van het geld.   Als je steeds nieuwe zonnebrand koopt omdat de ene het in een tas laat liggen of opeens te vinden is in de badkamer terwijl de andere het zoekt in de gangkast. En dit is een item dat een beperkte houdbaarheidsdatum heeft, maar een soms dure prijskaart aan heeft hangen.

Door alles op een logische plek op te ruimen weet je wat je in huis hebt en je kunt het vinden als je het nodig hebt.  Zorg in de badkamer dat hier alleen de spullen liggen die je nodig hebt in de badkamer. En in de voorraadkast zet dezelfde soorten bij elkaar. Zo heb je een systeem en inzicht in de spullen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de rest van het gezin.

Mocht je tijdens het opruimen spullen tegenkomen (crèmes die al geruime tijd open zijn, uit uitgeflubberde elastiekjes, of schoonmaakmiddelen die je nooit gebruikt), gooi ze dan meteen weg. Dat zorgt ook weer voor ruimte.

 

Wat ben jij altijd kwijt?

Laat een reactie achter