Reken af met die magneetplekken

In ieder huishouden zijn ze te vinden magneetplekken. Bij de een de eethoek, de fruitschaal, een stoel, hoek in de keuken of het kastje in de gang. Bij ons thuis was het de bartafel.  Hoe klein deze ook is, alles lag erop.  En hoe vaak mijn man of ik deze ook leeg ruimden, het leek wel of die magneten dan extra aantrekkingskracht heeft voor de nieuwe lichting spullen. 😊

Maar hoe kom je nu eens af van die magneetplekken waar je je altijd al aan stoort.

  1. Richt je als je meerdere magneetplekken hebt, op 1 magneetplek. De plek die je het eerste en vaakste ziet. De plek waar jij je het meest aan stoort en ergert.
  2. Richt je de komende 20 minuten op deze plek. Mocht je andere dingen zien, die je ok wilt aanpassen, dan is de kans groot dat je uit eindelijk dus begint aan je 1e magneetplek (bijvoorbeeld dus de bartafel) en je eindigt spullen op te ruimen in de badkamer.
  3. Haal alles van die plek af. Er mag niets meer blijven liggen.  Leg het op 1 stapel bijv. op de tafel.
  4. Zorg dat je 2 bakken hebt om alle spullen in te sorteren.
  5. Nu je je magneetplek leeg hebt, ga je alle spullen die je nu op 1 hoop hebt liggen sorteren. Stapel wat weg kan weggooien in een bak gooien. Anders blijf je misschien 6x naar de prullenbak lopen en 2x naar het oud papier.  Spullen die je eigenlijk op een andere plek moet opruimen (badkamer, keuken) doe je in de andere bak.
  6. Als je alle spullen doorgelopen hebt. Heb je dus nog 2 bakken. De spullen die weg kunnen gooi die dan ook meteen weg. Even sorteren (papier bij papier en plastic bij plastic bijv.).
  7. De andere spullen loop je met de bak door je woning en leg je ze terug waar zij behoren. Zodat alles nu is opgeruimd.

 

 

 

 

 

 

  1. Maak je magneetplek weer schoon en overleg met je andere gezinsleden waar vraag naar is, zodat de magneetplekken niet meer verschijnen. Misschien willen zij een eigen bakje op de trap waar zij hun spullen in kunnen doen als ze beneden zijn. Zodra zij naar boven gaan kunnen zij hun eigen spullen meenemen naar boven en slingert het niet overal.
  2. Nu de magneetplek leeg is, is het een kwestie van bijhouden. Dagelijks 2 minuten een rondje langs de magneetplekken lopen en alles meteen opruimen zorgt ervoor dat de magneetplekken niet meer spullen aantrekken. Want als er alweer iets geruime tijd ligt, valt het niet op als er een paar andere kleine dingen bij gelegd wordt.

Doe iedere dag een rondje langs je vroegere magneetplekken en je zult merken dat deze niet meer zal ontstaan als je je aan je nieuwe routine houdt.
Durf ook als gezin elkaar wijze op de spullen die er neer gelegd worden, dat zij deze ook meteen kunnen opruimen.

Zo weten ze alles te vinden, ziet je woning er een stuk leger en opgeruimder uit.

Wat is bij jullie een magneetplek? 

Laat een reactie achter