koopzegels

Koopzegels het nieuwe sparen

Sinds een aantal maanden hebben wij een Albert Heijn in de stad.
Nu is zo’n nieuwe winkel altijd even wennen, niet alleen qua producten, maar ook acties.

 

Albert Heijn


Albert Heijn heeft een handige app waarmee je zegels kunt sparen, maar ook koopzegels.
Zet in je app dat je wilt sparen en de zegels worden automatisch op je account bijgeschreven. 

Bij elke euro die je uitgeeft, koop je 1 AH koopzegel van €0,10 cent.  Heb je een AH Premium abonnement dan koop je bij iedere euro 2 zegels voor €0,20.  Een vol boekje heeft je dus €49,- gekost.  De waarde van dit boekje is €52,-. Dus 3 euro wist en dus 6% rente, en ik ken geen bank die op dit moment 6% rente geeft. 

Je kunt tot 3 boekjes per keer contant uit laten betalen, of het bedrag verrekenen tijdens het boodschappen doen.  Dan betaal je met je koopzegels boodschappen. Wil je liever het geld teruggestort hebben op je rekening dan is het bij de servicebalie mogelijk om het volledige bedrag (dus niet alleen de volle boekjes) terug te laten storten op je bankrekening. 


Jumbo


Bij de Jumbo koop je net als bij AH bij iedere euro een koopzegel van €0,10. Deze moet je zelf plakken in het boekje. Met 25 zegels heb je een volle kaart en geeft Jumbo je €0,10 extra. 
Het boekje bevat 10 spaarkaarten dus als je ze allemaal vol hebt krijg je €26,-. Je mag de volle kaarten ook los verzilveren.   Nadeel is dat het ouderwets is en niet digitaal. En het levert je maar 1 euro extra op. 

 

 

 

Coop


Net als de Jumbo heeft Coop ook zegels plakken. Maar hier is de prijsverhouding: bij iedere 50 cent koop je 1 zegel voor €0,05. Een vol boekje met 500 zegels levert je 26 euro op. Dus ook een winst van 1 euro.


Plus


50% rente verdien je alleen bij de Plus. Wij hebben zowel papieren als een spaar app vanaf april 2022. Bij elke euro die je in de winkel of tijdens online boodschappen doet, koop je voor 2 cent een Pluspunt.  Je spaarkaart is vol als je 200 pluspunten hebt. Hier heb je dan €4,00 voor betaald.  Om je volle spaarkaart te laten uitkeren, geef in de app aan dat je je punten wilt verzilveren en je ontvangt bij de servicebalie of kassa €6,00. Dit is dus een rente van 50%.  Daarnaast kun je zegels delen met anderen of samen sparen op 1 account. 

Spaar jij al koopzegels??? 

Naast koopzegels, kun je ook geld sparen door middel van cashback websites. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan deze blog.

Laat een reactie achter