kinderbijslag, money, geld, munten

Kinderbijslag wat koop jij ervan?

Vandaag wordt dat de kinderbijslag weer uitbetaald. Veel mensen hebben 1 betaalrekening en vaak 1 spaarrekening. De kinderbijslag wordt bijgeschreven, maar echt inzicht hoeveel dit is en wat ze ervan gekocht hebben de afgelopen tijd is niet bekend. Vaak worden ook gewone rekeningen ermee betaald. Maar dat is zo zonde want het is een tegemoetkoming in de onderhoudskosten van je kind(eren).  Natuurlijk heb je vaak meer kosten dan dat je aan tegemoetkoming krijgt, maar slim budgetteren is The Key.

Lage leve spaarpotjes

De meeste banken hebben al een overzicht met diverse spaarpotjes. Die gratis en gemakkelijk aan te maken zijn. Voor diverse spaardoelen maak je een eigen spaarpotje aan.

  1. Maak een spaarpotje kinderbijslag. Ik heb voor beide dochters een eigen spaarpotje. Omdat zij verschillende bedragen ontvangen. De hoogte van de kinderbijslag vind je hier
  2. Op iedere 3e van de kinderbijslagmaand (Januari, April, Juli, Oktober) wordt automatisch de juiste bedragen overgeboekt naar het desbetreffende spaarrekeningpotje.
  3. Alle uitgaven voor de kinderen worden gedaan vanuit het desbetreffende potje. Zo gebruik je de kinderbijslag voor je kinderen en niet door de Electra of andere rekeningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Door te werken met spaarpotjes van de kinderbijslag voorkom je dat het geld toevallig op gaat aan andere rekeningen. En is het overzichtelijk hoeveel geld je nog hebt tot je weer kinderbijslag ontvang.

Natuurlijk hoef je het niet op te maken. Want wat je over hebt kun je ook laten staan voor een duurder kwartaal. Want winterjas en schoenen zijn duurder dan zomerkleding. Maar als je kind naar de middelbare school gaat, zijn er ook extra kosten voor het aanschaffen van schoolboeken, laptop of soms zelfs een iPad.

Gebruik jij je kinderbijslag al waar het voor bedoeld is??  Of heb jij een andere handige tip of werkwijze die jij nu gebruikt voor de kinderbijslag.
Ik ben heel benieuwd.

Laat een reactie achter