Jippie op vakantie, maar eerst even schoonmaken.

Mijn man en kids verklaren mij altijd voor gek. Gaan we zomers op vakantie ga ik eerst nog mijn huis schoonmaken. Zij vinden dat het een is van mij.

Wij gaan zomers altijd met de caravan op vakantie. Dus de caravan staat 2 weken voor die tijd klaar zodat deze ook even opgefrist kan worden. Manlief kan hem technisch bekijken. De kinderen (en wij) kunnen onze kleren en spullen erin leggen. De hond gaat een paar dagen van tevoren naar mijn zwager. (Vinden ze beide super en ik heb een stresspuntje minder). Want ondanks dat de caravan klaar is, wil ik ook altijd mijn huis netjes hebben.

Bedden

Een dag voordat wij op vakantie gaan, zorg ik dat de bedden verschoond zijn. Doordat wij de dekbedden gebruiken, slapen wij onder schone dekbedden. Hoeslakens worden ook verschoond. Dit zorgt ervoor dat we na de vakantie ook nog in een schoon bed slapen en bacteriën hebben geen vrij spel.

De was

Voordat we op vakantie gaan zorg ik dat alles wat in de wasmand ligt gewassen is. Dit hang ik wel te drogen, maar dat maakt niet uit. Vaak heeft mijn moeder het alsnog opgevouwen als we terugkomen. Dit zorgt ervoor dat ik niet extra werk heb na mijn vakantie. En natte vieze kleren in je wasmand begint aardig te stinken, en die geur krijg je er moeilijker uit.

Vuilnisbakken.

Vuilnisbakken stinken altijd al, dus de avond voor de vakantie zorg ik dat alle prullenbakken geleegd zijn (de kinderen legen die op hun eigen kamer). Niets is erger dan een rottende appel in de prullenbak van een van de kids als je thuiskom.

De vloer.

Dit vinden mijn man en kids “het ergste” want altijd als we weggaan is de stofzuiger door het huis geweest. Dat vinden ze niet heel erg, maar mijn dweiltik zoals zij het noemen. Door de vloer te dweilen kan het mooi drogen als ik weg ben. Of ik nu een dagje weg ga, of op vakantie, dat maakt voor mij niet uit. Ruikt ook altijd lekker fris als je thuiskom.

Aangezien we nu rond 5 uur in de ochtend gaan rijden, dweil ik gewoon in de avond. Is hetzelfde idee. En manlief en kinderen hoeven niet te wachten.

Wat doe jij altijd voordat je op vakantie ga?

Laat een reactie achter