sparen zonder terug storten

Hoe kun je sparen zonder steeds je geld terug te hoeven storten?

Spaar jij iedere maand geld, maar stort je het ook net zo hard weer terug gedurende de maand? Stel je voor dat je je spaardoelen bereikt zonder het gevoel te hebben dat je iets opoffert. Klinkt dat niet geweldig? In deze blog deel ik hoe ook jij geld kunt sparen zonder terug te storten dit voor elkaar krijgt. Geloof me, het is niet alleen mogelijk, je gaat het zelfs leuk vinden!

Waarom is het belangrijk om te sparen?

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal doelen en dromen die geld kosten. Misschien wil je op een keer naar een ver land op vakantie gaan, een nieuwe auto kopen, werken aan een spaarpot voor je droomhuis of gewoon een financiële buffer opbouwen. Wat jouw reden ook is, je moet sparen om die doelen te bereiken.

De kracht van automatisch overboeken

Stel je voor dat je elke maand, nog voordat je eraan denkt, een deel van je salaris automatisch naar je spaarrekening wordt overgemaakt. Geen gedoe, geen verleiding om het geld uit te geven. Dit is de kracht van automatisch sparen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat -als je op de 25e salaris krijgt -, er automatisch op de 27e een bedrag naar je spaarrekening wordt overgemaakt.

 

 

 

 

Hoe begin je?

  1. Open een spaarrekening: Als je nog geen aparte spaarrekening hebt, is het nu tijd om er een te openen.
  2. Stel automatische overboekingen in: Log in op je bankrekening en stel een periodieke automatische overboeking in van je normale rekening naar je spaarrekening. Dit kan wekelijks, tweewekelijks of maandelijks zijn, afhankelijk van je budget en salarisstructuur.
  3. Kies een reëel bedrag: Hier komt de gouden vraag: hoeveel moet je eigenlijk automatisch besparen? Laten we eerlijk zijn, het moet haalbaar zijn. Kies een bedrag dat je comfortabel kunt missen en dat tegelijkertijd je doelen dichterbij brengt. Je moet hiervoor je inkomsten en uitgaven in kaart brengen.

De magie van automatisch overboeken

Stel je voor dat je elke maand dat automatische bedrag ziet groeien op je spaarrekening. Die spaarrekening wordt jouw bewijs van vooruitgang, jouw herinnering aan wat je kunt bereiken met een beetje consistentie. Daarnaast kan het echt als een leuk ‘spelletje’ gaan voelen en het kan zelfs verslavend zijn. Je zult nog meer manieren gaan bedenken om je spaarrekening te laten groeien, let maar eens op!

Overwin de verleiding om al je geld uit te geven

Laten we eerlijk zijn, soms kan de drang om geld uit te geven onweerstaanbaar zijn. Maar door automatisch te sparen, bouw je een soort onzichtbare muur tussen jou en die verleiding. Het geld wordt weggezet voordat je zelfs maar kunt overwegen het uit te geven. Ze noemen dit ook wel het ‘pay youself first’ principe. Je betaalt eerst jezelf (geld naar je spaarrekening) en het geld dat overblijft kun je gebruiken om uit te geven.

 

 

 

Ga de uitdaging aan!

Dus, ben je er klaar voor? Ben je klaar om de controle over je financiën te nemen en tegelijkertijd wat meer financiële ruimte te creëren? Zet dan een automatische overboeking op en kom erachter dat dit dus een hele makkelijke manier is om geld te sparen zonder dat je terug hoeft te boeken. Laat me weten welke doelen jij wilt bereiken met deze nieuwe aanpak.

Deze blog is geschreven door Tiffany

Tiffany is 33, getrouwd en heeft 2 kinderen. Zij werkt in de ouderenzorg als coördinator en daarnaast heeft zij haar eigen bedrijf. Ze heeft allerlei sidehustles, zoals freelance tekstschrijver, VA en host een mastermind over sidehustles en ondernemen. Je kunt haar volgen op Instagram of haar website.

Laat een reactie achter