5 manieren om nog snel geld te verdienen voor Kerst

We willen altijd wel wat extra geld verdienen, maar in deze dure december maand is het natuurlijk helemaal welkom! En aangezien het al bijna Kerst is heb je geen tijd om allemaal moeilijke dingen op te zetten, je wilt nú extra geld. Dat komt goed uit, in deze blog vertel ik je namelijk 5 manieren om nog snel geld te verdienen voor Kerst. Lees gauw verder!

  1. Verkoop te kleine winter spullen van de kinderen

Dit is dé maand waarin ouders opzoek gaan naar winter spullen voor hun kinderen. Denk aan een skipak, snowboots, winterjassen, handschoenen, mutsen en sjaals… Dus dit is hét moment om de kledingkasten van jouw kinderen op te ruimen en de te kleine kledingstukken te verkopen. Je kunt dit op Vinted zetten, op Marktplaats of op een verkoop pagina op Facebook. Zo heb ik vorige week de oude snowboots van mijn kinderen verkocht en van dat geld direct weer nieuwe aangeschaft die ze aankomende maanden kunnen dragen.

  1. Maak leuke kerststukjes om te verkopen

Ben je creatief? Maak dan leuke kerststukjes die je vervolgens verkoopt via verkooppagina’s op Facebook. Denk aan kerst kransen, kerststalletjes of maak leuke stukjes van kerstballen. Op Pinterest vind je heel veel inspiratie, zeker een aanrader dus als je graag creatief bezig bent! Tip: scoor bij kringloopwinkels allerlei kerstversiersels waarmee je jouw kerst stukjes kunt maken. Zo kun je deze kerststukjes budgetproof maken en ook weer voor een leuk prijsje verkopen om andere mensen blij te maken.

  1. Bied je hulp aan voor een kleine vergoeding

Is er in jouw buurt een platform voor hulpbehoevende mensen? Wellicht kun je je hulp aanbieden voor een kleine vergoeding. Misschien kun je iemand helpen met de kerstboom opzetten, boodschappen doen, tuin aanvegen, de honden uitlaten of op kinderen passen. Het geld dat je hiermee verdiend kun je uitgeven aan jouw kerstdiner.

  1. Bak kerst koekjes met de kinderen en verkoop ze

Ben je gek op bakken? Ga dan alleen of met je kinderen de keuken in en ga lekker bakken! Dit kunnen bijvoorbeeld lekkere kerst koekjes zijn, maar je kunt ook groter uitpakken. Als je écht goed kunt bakken, kun je ook voor een speciale kerst taart gaan. Maak bijvoorbeeld een mooie taart met bijpassende cupcakes die je vervolgens verkoopt. Toch liever koekjes bakken? Zorg dan voor leuke uitsteekvormpjes in kerstvormen. Maak eerst een aantal voorbeelden en maak er daarna mooie foto’s van. Plaats daarna een advertentie en neem bestellingen op. Daarna ga je de bestellingen afwerken.

  1. Verkoop zelfgemaakte kerst foto’s

Wist je dat je geld kunt verdienen aan de foto’s die je maakt? Je kunt bijvoorbeeld jouw eigen geschoten foto’s op een stocksite zetten en zodra mensen deze downloaden, verdien je er geld mee. Je kunt nu dus mooie kerst foto’s maken, bijvoorbeeld van je kerstboom, van de hond met een kerstmuts op, van de wijk met allemaal lichtjes buiten… laat je creativiteit op de loop en schiet een paar mooie foto’s. Wie weet is er een bedrijf die jouw foto’s op de kerstkaart wilt afdrukken. Als fotograferen jouw hobby is, is het een leuke manier om wat extra geld te verdienen.

Wat is jouw favoriete manier om wat extra geld bij te verdienen?
Geschreven door Geldkwebbel

Laat een reactie achter