mailbox tips

5 mailbox tips

Hoe kun je rust ervaren met je mailbox.  Met deze mailbox tips heb je meer overzicht, structuur en rust met je email.

mailbox tips

Mailbox tips

Kies vaste momenten

Mocht je mailbox de hele dag openstaan en je krijgt de hele dag zo’n pop-up met een melding dat je een nieuw e-mailtje hebt. Dan word je steeds afgeleid. Want je wilt immers altijd weten wie er een email stuurt en waarom.  Dus zet de pop-ups uit en open 2x per dag je email om de e-mails te lezen die je hebt ontvangen. Zo kun je je concentreren op andere taken zonder steeds onderbroken te worden.

Wil je weten hoe je een realistische planning maakt? Lees dan deze blog.

Je inbox is geen verzamelplek

Begin de dag met een opgeruimde inbox en zo eindig je je dag ook. Hierdoor krijg je het gevoel van rust en controle. Verplaatst dagelijks alle e-mails naar de relevante mappen (map beantwoorden/uitzoeken is ook een map), verwijderen of archiveren. Het zal je veel rust en overzicht geven.  Bij het lezen van de e-mails moet je meteen nadenken wat je ermee wilt doen. Is het een email die je binnen 2 minuten kunt beantwoorden, beantwoord deze dan meteen. Dan kan deze email of verwijderd worden, of gearchiveerd worden in de daarvoor bestemde map.

Bewaar de laatste

Verwijder de e-mails die je niet hoeft te bewaren. Mocht je een nieuwe polis krijgen, dan vervangt deze de polissen hiervoor. Dus de oude polissen kun je gemakkelijk verwijderen.
E-mails die je wel moet bewaren, bewaar je in de daarvoor bestemde map.  Zo kun je de mails gemakkelijker vinden als je ze nodig hebt. Scheelt je veel tijd, omdat je niet meer hoeft te zoeken!

Als je het prettig vindt, kun je dit soort documenten ook uitprinten en in een ordner bewaren.

Stel filters in

Filters kunnen je helpen om automatisch e-mails te sorteren en in de juiste map te plaatsen.
Stel de filters in op basis van afzender, onderwerp of trefwoorden. Hierdoor worden de e-mails meteen georganiseerd als ze binnen in je mailbox komen. Het zorgt er ook voor dat ze in je spam box belanden.

En mailbox tips 5: Schrijf je uit op nieuwsbrieven

We geven ons zelf dagelijks op voor zoveel verschillende nieuwsbrieven. Maar lees jij ze ook daadwerkelijk? Mocht je ze nu steeds meteen verwijderen, meld je dan eerst af dan krijg je de volgende nieuwsbrieven ook niet. Scheelt weer deleten.

1 reactie

  1. […] je meer tips? In de blog ‘5 mailbox tips‘ lees je meer […]

Laat een reactie achter