5 tips om met je boodschappen binnen je budget te blijven

5 tips om met je boodschappen binnen je budget te blijven

De boodschappen worden steeds duurder, dus het is belangrijk om hier een beetje op te letten. Je hoeft jezelf niet op rantsoen te zetten om te kunnen besparen, maar gewoon iets slimmer inkopen. Gezond eten hoeft niet duur(der) te zijn. Lees gauw verder als je benieuwd bent naar de 5 tips om met je boodschappen binnen je budget te blijven!

Let op verspillingsbakken

Sommige supermarkten hebben verspillingsbakken, waar producten in liggen die op de datum zijn. Deze kun je dan kopen met korting. Bij de ene winkel is dit 30% en de andere winkel 35%. Het is maar net waar je bent. Er zijn ook zelfs supermarkten waar deze producten zijn afgeprijsd naar €0,25 of €0,50. Waar ik woon helaas niet, maar wie weet heb jij meer geluk! Als je bijvoorbeeld vlees kunt scoren uit zo’n bak, kun je dit makkelijk in de vriezer leggen en bewaren tot het moment dat je dit gaat eten. Je bespaart zo enorm op dure producten.

Scoor een Too Good To Go box

Bij steeds meer winkels kun je een Too Good To Go box scoren. Dit is een app waarbij je producten die bijna over de datum zijn kunt redden. Een box kost €4,99 en moet een minimale waarde van €14,99 hebben. Soms heb je geluk en dan zit er zeker het dubbele in qua waarde. Je kunt aan de hand van zo’n box je boodschappen lijstje maken. Word je ook nog eens heel creatief van met koken!

Plan je maaltijden

Ik plan elke week mijn maaltijden voor de hele week. Dit geeft rust, want je weet elke dag wat je moet eten. Daarnaast voorkom je meerdere impuls aankopen wanneer je vaker naar de supermarkt gaat. Spreek met jezelf af dat je één of twéé keer per week naar de supermarkt gaat. De andere dagen blijf je er weg! Ik kijk iedere week in de folder en aan de hand van de aanbiedingen maak ik een planning met wat we elke avond eten.

Leg een voorraad aan

Als je goede acties ziet waarbij je één artikel betaald en één artikel gratis krijgt, kun je deze natuurlijk wat ruimer inslaan. Zeker als het houdbare producten zijn die je vaak gebruikt. Zo voorkom je dat je het product de week erna weer voor de volle mep moet aanschaffen. Ik koop regelmatig pakjes drinken voor de kinderen in de aanbieding. Dan heb ik altijd iets op voorraad in de kast. Je kunt dit bijvoorbeeld ook doen met groentepotten (erwtjes, rode kool, et cetera), wc papier of wasmiddel. Aan het eind van de rit bespaar je hierdoor een hele hoop! Je kunt een gedeelte van je boodschappen budget reserveren voor het aankopen van voorraad producten.

Boodschappen bestellen

Om helemaal impuls aankopen te vermijden, kun je er ook voor kiezen om je boodschappen te bestellen. Je klikt alleen de producten aan die je werkelijk nodig hebt en laat deze bezorgen. Als je via internet besteld, is de verleiding veel minder groot dat je ook nog 3 chocoladerepen en een zak snoep extra meeneemt. Maak je lijstje aan de hand van aanbiedingen en bestel alleen deze producten.

Geschreven door Geldkwebbel

Laat een reactie achter