3 redenen waarom jij een sidehustle zou moeten hebben!

De term ‘sidehustle’ hoor je steeds vaker, maar wat is een sidehustle nou eigenlijk? Een sidehustle is een soort bijbaan, een project waar je geld mee verdient naast je vaste baan. In sommige gevallen kun je van je hobby een sidehustle maken en in andere gevallen kies je een project dat je leuk lijkt. Ik zal een voorbeeld geven: als je bijvoorbeeld prachtige creaties haakt, kun je er ook voor kiezen om deze creaties te verkopen. Op die manier creëer je een sidehustle van je hobby. Een hobby kost geld en een sidehustle levert geld op. Dat is het grote verschil! Hieronder geef ik je 3 redenen waarom jij een sidehustle zou moeten hebben!

Meer inkomsten

Een van de belangrijkste redenen is natuurlijk extra inkomen. Je creëert op deze manier meer financiële ruimte en dat maakt het leven een stuk makkelijker. Je kunt deze extra inkomsten gebruiken om in jezelf te investeren door middel van cursussen of je kunt het geld beleggen. Ik gebruik mijn extra verdiensten voor beide dingen. Ik vind het namelijk erg belangrijk om in mezelf te blijven investeren, maar ik vind het ook belangrijk om mijn geld aan het werk te zetten. Op welke manier je dit doet, hangt af van waar jij je prettig bij voelt. Maar misschien heb jij dit extra inkomen wel nodig om rond te komen. Hoe fijn is het dan dat je niet meer elk dubbeltje hoeft om te draaien, omdat je een extra inkomstenbron hebt! Stel je eens voor hoe je leven zou verbeteren.

Goed voor je eigen ontwikkeling en zelfvertrouwen

Je zelfvertrouwen krijgt een boost als jij zelf een sidehustle op zet waar jij een extra inkomen mee kunt verdienen. Naast zelfvertrouwen ontwikkel je jezelf natuurlijk op meerdere vlakken. Als ik naar mezelf kijk heb ik heel veel nieuwe vaardigheden geleerd dankzij mijn sidehustles. Zo kan ik nu websites bouwen, podcasts editen, ik heb alles geleerd over SEO schrijven, mijn netwerk is gegroeid en ik voel me fijn over het feit dat ik meer geld heb om te investeren. Als ik naast mijn baan geen sidehustles zou hebben, had ik al deze dingen niet geleerd. Naar mijn mening is het dus echt belangrijk om naast je baan nog een of meerdere sidehustles te hebben.

Je wordt creatiever

Als je sidehustles hebt, ga je op een andere manier denken. Je wordt er echt creatiever van. Overal waar ik kom zie ik dingen waarvan mijn hersenen overuren maken. Ik bedenk elke dag wel meerdere business ideeën. Vroeger wist ik niet wat ik hiermee aan moest, toen had ik vooral in mijn hoof heel veel succesvolle bedrijven. Nu heb ik nog steeds meer ideeën dan dat ik kan uitvoeren, maar ik heb wel wat meer lef gekregen om deze ideeën uit te voeren. Dus maak eens een lijstje met wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Zou er voor een van deze ideeën een markt zijn? Onderzoek het eens en wees probeer op een creatieve manier te denken.

Geschreven door Geldkwebbel

1 reactie

  1. […] kijken. Houd in gedachten welke mooie dingen je ermee kunt doen. En nog een tip: zoek een leuke sidehustle om extra geld mee te verdienen én voldoening te […]

Laat een reactie achter